Efterår, efterårsferie og hjemmebag
Denne græskarkage er en rigtig efterårskage. Det er en saftig kage med en lun og krydret smag. Græskarkagen er den oplagte kage at bage i efterårsferien, eller til halloween, hvor græskaren er i fokus.
Krydderkage med græskar og cream cheese frosting
Kagen er med inspiration fra gulerodskage (find opskriften her) med den lækreste ostecreme som frosting. Kagens perfekte kombination af krydderier og den “moussie” konsistens gør, at denne græskarkage fik stor ros fra alle test-smagerne. Jeg er selv helt forelsket i denne kage og frostingen.
Creme cheese frosting
Flødeoste-glasur er “insane”, og u-undværlig på toppen af kagen, men pas på, det smager forfærdeligt godt. Jeg lavede dobbelt portion og bagte kagen i en bradepande på: 25x35cm. Græskarkage kan også laves som en lagkage i en springform.
Den perfekte cream cheese frosting får du ved forholdet 2:1:1, flødeost (den fuld fede), flormelis og smør. Først pisker du smørret med flormelisen, til det er helt lyst og luftigt, hvorefter flødeosten vendes i, og frostingen smages til med citronskal og vanilje.
Pisk ikke i flødeosten! Det får den til at blive runni (løbende) og du vil gerne have en hvid fast flødeostecreme. Når frostingen er på køl, bliver den helt fast som smør, det er lækkert, men det kan være svært at smøre frostingen på kagen. Når frostingen får lidt temperatur, bliver den blødere og er nemmere at arbejde med.
Prøve denne kaloriebombe af en græskarkage, det er det hele værd.
Nyd den 🙂
Velbekomme
Græskarkage
Det skal du bruge:
- 300 g Hokkadio græskar groft revet
- 3 æg
- 250 g rørsukker
- 1 dl olie smagsneutral, raps eller solsikke
- 220 g hvedemel
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1/2 tsk. stødt ingefær er du vild med ingefær – brug 1 tsk.
- 1/4 tsk. nelliker
- 1/4 tsk. stødt muskatnød
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
Cream cheese frosting – lav evt. dobbelt portion
- 200 g flødeost
- 100 g flormelis
- 1 tsk vanilje pulver, stang eller sukker
- 100 g smør
- 1 spsk. Citron saft + skal
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Græskarkage
- Vask og riv græskaret, du kan sagtens bruge skrællen.
- Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen, og vend dem skiftevis med olien og revet græskar, i ægge-blandingen.
- Fyld dejen i en form med bagepapir 25×35 cm.
- Bag kagen ca. 30-35 min. ved 180 grader varmluft og afkøl den.
Cream cheese frosting
- Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen til det er lyst og luftigt.
- Vend flødeosten i.
- Smag frostingen til med citronskal og mere vanilje.
- Opbevar frostingen på køl til kagen er helt afkølet.
- Sammel kagen
- Smør frostingen på græskarkagen.
- Opbevar kagen på køl, det er bedre dagen efter og holder sig op til 5 dage på køl.