Fennikel og spidskålssalat med granatæble og karse
Gå til opskriftDer er brug for en skøn salat på bloggen, for i det her forårsvejr har jeg bare lyst til at spise skønne salater. Opskriften på denne fennikel og spidskålssalat er sprød og skøn.
Til påskefrokosten i min familie, havde min søster lavet to fantastiske salater med inspiration fra Valdemarsro. Den ene har inspireret mig til denne salat, da jeg blev overrasket over hvor godt fennikel og spidskål smagte sammen. Jeg har det nemlig sådan, at har jeg fået noget som jeg syntes er lækkert, vil jeg bare have det igen og igen, det har jeg vist fortalt jer før. Derfor har jeg lavet denne salat igen og igen de sidste par uger. Kombinationen af spidskål og fennikel er jeg helt tosset med.
Igen har jeg sparet lidt kalorier i dressingen ved at lave den uden olie og honning, jeg kan bestemt ikke smage at det mangler – men bedøm selv!
Salaten er rigtig god at servere til oksekød, da den har en lidt skarp smag fra karse og fennikel.
Velbekomme
Fennikel og Spidskålssalat
Det skal du bruge:
Salat
- 1/2 Spidskål
- 1 Fennikel
- Granatæble
- 1/2 rødløg
- Karse
Dressing
- 1 spsk sød sennep
- 1 spsk æblecider eddike
- 1 spsk vand
- Salt og peber
Sådan gør du
- Snit spidskål og fennikel fint, jeg gør det på et mandolinjern. Frigør granatæble kernerne og hak rødløg fint.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
- Bland spidskål, fennikel og løg godt sammen med dressingen.
- Jeg syntes det er lækkert at salaten falder lidt sammen, når den blandes med dressingen. Vend granatæble kerne i salaten og pynt med karse.