En tykkere skyr
En tyk, cremet, smøreost-agtig skyr – lækkert 🙂
Drænet skyr, er skyr, hvor væsken er afdryppet. Det giver skyren en tykkere og mere cremet konsistens, ligesom smøreost. Når skyr drænes reduceres den, hvilket vil sige, at der bliver lidt mindre, som betyder at kalorietætheden stiger i den drænede skyr. Drænet skyr er stadig lagt mere kalorielet end smøreost, creme fraiche og mascarpone, derfor bruger jeg ofte drænet skyr i stedet for.
Jeg dræner skyr til desserter, dressinger og morgenmad. Den drænede skyr er nem at arbejde med og holder formen. Den er derfor rigtig god til at dekorerer f.eks morgnemad med. Jeg elsker nemlig et smukt morgenmadsbord, hvor jeg kan få havregrød til at ligne cupcakes, se selv her, ved at dekorere dem med en creme af drænet skyr og smøreost, eller få müsli til at se ud som en tærte, som her, ved at fylde den med drænet skyr.
Velbekomme
Drænet skyr
Ingredienser
- 200-300 g skyr
- tid
Sådan gør du
- Hæld skyr i et dørslag med køkkenrulle og lad det stå i køleskabet, i en skål, i mindst to timer. Det kan sagtens stå til dagen efter.
- Den overskydende væske drypper ned i skålen og tilbage har du en fast skyr du kan bruge til kager, dressinger og desserter.
Prøv drænet skyr i denne müslitærte