Havregrød med chokoladesmag
Gå til opskriftNår morgen-menuen står på havregrød herhjemme er det sådan her vi laver den. Chokolade havregrød lyder måske for godt til at være sandt, men lige i dette tilfælde er det faktisk ikke.
Tilberedt i mikroovnen
Der er helt sikkert lige så mange måder at lave havregrød på, som der er havregrøds-spisere. Men havregrød er vel bare havregrød? Nej – der er det overhovedet ikke! Sådan her laver jeg min havregrød, fordi det er sådan jeg allerbedst kan lide den. Jeg koger den i mikroovnen (den kan også koges i en gryde), for mig skal grøden ikke være for flydende og helst en kæmpe stor portion. Måske du bliver inspireret til at prøve en ny måde at lave havregrød på?
Se også opskriften på grød med saltkarmel eller bagt havregrødsmuffins
Protein
Havregrød er en super start på morgenen, det mætter og smager godt. Jeg tilsætter altid lidt proteinpulver for at øge proteinindholdet i portionen og så fordi jeg elsker smagen af chokolade. Jeg spiser også ofte en klat skyr på toppen af min grød. På den måde bliver måltidet rig på proteiner og det er mine muskler vilde med 🙂 Toppings kan være alle former for frugt, bær, nødder osv. jeg kan godt lide æble og peanutbutter.
Velbekomme
Chokolade havregrød
Det skal du bruge:
- 1 dl havregryn ca. 35g
- ca. 2,5 dl vand
- 1/2 scoop chokoladeproteinpulver ca. 15g
- ½ æble i tern
- 50 g skyr
- 1 spsk. peanutbutter 15g
Sådan gør du
- Hæld havregryn og vand i en skål og ”kog” det til grød i mikroovnen i ca. 3-5 min.
- Desto mere vand du bruger, desto længere kogetid – og jo større portion! (men pas på, det kan godt blive en klisteret omgang med for meget vand. Husk: du kan altid tilføje ikke tage fra)
- Når grøden har den ønskede konsistens, røres chokoladeproteinpulveret i grøden
- Pynt grøden med kold skyr, æble i tern og peanutbutter (undlad peanutbutter hvis du vil spare på kalorierne)