Salat med kylling og den helt rigtige dressing!
Cæsar salalt! Den store cafe-klassiker. Salaten med kylling, bacon og brødcrutonner. Oprindelig er Cæsar salaten vist lavet med en dressing af æggeblomme og sardiner? Dressingen er faktisk en mayonnaise og for mig er det også den syrlige mayonnaise dressing der gør det til en Cæsar salat. Jeg har min egen Cæsar dressing som jeg altid laver når jeg vil kalde en salat en Cæsar salat. Dessingenen laver jeg ligesom min mayonnaise, dog underlader jeg æggeblomme og bruger mindre olie. Det er ikke en mayonnaise, da jeg ikke synes salatdressingen skal være så tykt men som en olie-eddike dressing. Opskriften på dressingen er en Cæsar-Anne olie-eddike dressing.
Jeg forsøger at lave dressingen lidt fedtfattig, fordi jeg gerne vil have avokado og parmesan i min salat. Salaten er en grøn salat med kylling og derfor rimelig kaloriefattig! Men når den bliver overhældt med ost, olie, avokado og brødcrutoner, bliver det alligevel en kalorierig omgang. Sundhed for mig er også at kunne spise en stor portion for få kalorier. Jeg spiser ofte salaten som en luksus frokost eller en hurtig aftensmad.
Velbekomme
Cæsar Salat
Ingredienser
Salat:
- 1 stegt kyllingbryst
- 1 hjertesalat
- 2 cm agurk
- 3 cherry tomater
- Lidt rødpeber
- 1/4 avocado
- Parmesan
Dressing:
- 1 tsk god sennep
- 1 spsk oliven olie
- 1 tsk hvidvin eidke
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk vand
- salt og peber
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, undtagen vand, og juster konsistensen med vand som du ønsker.
- Skær agurk, tomat, peberfrugt og avocado i passende stykker. Riv bladende af salaten og anret salaten, med salatblade, snittede grøntsager og kyllingbryst.
- Hæld dressingen over salaten.
- Riv lidt parmesan og kværn lidt sort peber over salaten inden servering