Cremet indisk gryderet med kylling
Gå til opskriftIndisk køkken
Jeg er ikke særlig kendt i det indiske køkken. Jeg har aldrig besøgt Indien, men det vil jeg rigtig gerne. Jeg kender heller ikke nogle suveræne indiske restauranter eller take away steder i Aalborg. Hvis du kender nogle, så send lige en anbefaling min vej.
Til gengæld er jeg vild med det asiatiske- og thailandskekøkken, som jeg har besøgt og udforsket, se bl.a min opskrift på klassisk pad thai eller friske forårsruller
Jeg kan ikke være den eneste der får lyst til en cremet krydret ret, der klistrer sig til risene? Svaret må vi finde i det indiske køkken og her får du min udgave på en Butter Chicken med blomkål. Jeg har fisket kyllingebenene og skindet op ad retten – så alle kan være med. Jeg synes det er spændende og lærerigt at arbejde med krydderi sammensætningen. Retten smager helt fantastisk og jeg håber du er enig i, at vi lander i Indien?
Opskriften er uden koriander, men du kan tilføje friske koriander hvis du. lige som mig, er vild med koriander. Men da koriander er noget der skiller vandende, og for at bevare husfreden herhjemme, serverer jeg kun friske koriander på min portion. Jeg serverer både blomkålsris og almindelig ris til retten, sammen med en raita. Naan brød smager også skønt til.
Forskellen på Butter Chicken og Chicken Tikka Masala
Jeg har undersøgt sagen. Jeg kan som udgangspunkt komme i tanke om 3 indiske retter som kan laves med kylling, foruden en curry. Butter Chicken Masala, Chicken Tikka Masala og Chicken Garam Masala. Jeg tænker ikke jeg er den eneste, der er ved at få det galt i halsen? Derfor tænker jeg at vi sammen bliver lidt klogere.
- Garam Masala er navnet på den indiske krydderiblanding som anvendes i mange (hvis ikke de fleste) indiske retter. Det stammer vist fra Nord Indien.
- Chicken Garam Masala: Saucen er tyknet med blendede nødder, mandler, peanuts eller cashew.
- Chicken Tikka Masla: er en tør kyllingret, som kyllingekebab med masser af krydderier og tomat.
- Butter Chicken (Masla): Har en rig og mere cremet sauce (måske lavet af smør, men ikke i min opskrift). Kyllingen er krydret, men befinder sig i en cremet sauce, med mindre tomat intensitet, og retten er en gryde/simre ret.
Ret mig hvis jeg stadig har indiske retter galt i halsen.
Velbekomme
Butter Chicken
Det skal du bruge:
Marinade
- ca. 1400 g kylling jeg brugte kyllingeoverlår og lår
- 1 dl neutral yoghurt jeg brugte skyr rørt med vand
- 1 spsk frisk ingefær
- 1 fed hvidløg fint hakket
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk chili flager
- 1 tsk salt
Butter chicken sauce
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk frisk ingefær eller tørret
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk koriander tørret
- 1/2 tsk chili flager
- 1 dåse hakkede tomater
- 1-2 tsk salt
- peber
- 1 dl fløde (9%)
- 1/2 blomkål i buketter
Sådan gør du
Marinade
- Rør yoghurt og krydderier sammen.
- Vend kyllingen i marinaden, så den er helt dækket.
- Lad det marinere min. 30 min, gerne længere
Butter chicken
- Varm smør og olie i en gryde (jeg bruger en støbejernsgryde som kan gå i ovnen, alternativt kan du lade retten simre på komfuret) og brun kyllingen med marinaden.
- Tænd ovnen på 120 grader
- Tilsæt løg og hvidløg, brun til løgene er klare.
- Tilsæt ingefær og de resterende krydderier og sauterer i 1-2 min
- Tilsæt hakkede tomater, salt og peber. Evt. lidt vand så kyllingen er dækket.
- Sæt gryden i ovnen ved 120 grader i 5 timer
- Tag gryden ud af ovnen, fisk kyllingen op af saucen
- Blend sausen glat og hæld den tilbage i gryden
- Fjern ben og skind fra kyllingen
- Tilsæt fløde til saucen, hæld kyllingen tilbage i saucen sammen med blomkålsbukketerne
- Lad retten simre til blomkålene er møre men stadig har bid
- Smag til med salt og peber
- Server butter chicken til ris eller naan børd med raita
- Raita laves af yougurt rørt med spidskommen, salt og peber evt. citonsaft og vendt med agurker og tomater i tern samt frisk hakket mynte
En kommentar til “Butter Chicken”