Bryllupstanker #9
Hold fast hvor har jeg glædet mig til at dele vores bryllupsmenu med dig. Jeg kan slet ikke forstå at jeg ikke har talt om den endnu. Nu er menuen både planlagt og spist, men i dette indlæg får du alle detaljerne og overvejelserne om vores bryllupsmenu.
Du kan læse de forrige indlæg i mit bryllupsføljeton her:
- #1 Bryllupstanker: Jeg sagde JA
- #2 Bryllupstanker: Bryllupsplanlægning
- #3 Bryllupstanker: Bryllupsinvitationer
- #4 Bryllupstanker: Brudekjolen
- #5 Bryllupstanker: Bryllupsform
- #6 Bryllupstanker: Bryllupsfotograf
- #7 Bryllupstanker: Hår og makeup
- #8 Bryllupstanker: Bryllupskage
Receptionen
Efter planlægningen var på plads, kom tankerne om forplejningen af vores gæster. Vielsen fandt sted kl: 13 i kirken. Mange kom langvejsfra og havde kørt i flere timer. Derfor var vi helt enige om at der skulle være mere end bare bryllupskage til receptionen. Der er ikke noget værre end at være til et bryllup, som gæst, en lang dag, og være sulten eller tørstig. I haven bød vi derfor på sandwich med hønsesalat og ost og skinke, masser af frisk frugt og alle de drikkervarer vi kunne slæbe hjem fra grænsen. ‘
Bryllupskagen blev også serveret til receptionen og vi skar den for, så snart vi kom fra fotografering efter vielsen. Dertil blev der serveret kaffe og ægte champagne – vi har været til nok bryllupper med Asti og man bliver jo kun gift én gang! Champagne skal der til.
Velkomstsnacks
Efter receptionen tog vi på Gram Slot til fest. Nogle gæster skulle tjekke ind og nogle skiftede tøj.
Derefter mødtes vi til velkomstsnacks og et glas cava. Inden vi satte os til bord. Snacksene bestod af salte nødder, rodfrugtschips og aoli. Det var lækkert og serveret i små skåle som vores gæster kunne tage med og nyde i solen.
Bryllupsmenu
Da bryllupsplanlægningen begyndte, drømte vi om den kæmpe store gourmet oplevelse med + 5 retter. Jeg gik meget op i, at til vores bryllup skulle det være det allerbedste – ligesom bryllupskagen. Endnu en gang er det vigtigt at have planen for dagen på plads som det første! For med tidsplanen, mulige indslag under middagen, vores taler og brudevals inden kl: 24.00, er det næsten umuligt at nå mere end 3-4 retter.
Vi satte os ned, så hinanden dybt i øjenene og snakkede om hvad vores livret(er) egentlig er. Hvis vi “kun” havde et måltid, hvad ville vi så spise. Jeg var ikke i tvivl – is med guf (og flødeboller). Kasper var heller ikke i tvivl bøf, bearnaise og fritter. Så var menuen jo næsten på plads. Til forret blev vi enige om jomfruhummer.
3 retters bryllupsmenu
Forret: Jomfruhummer
Hovedret: Bøf, bearnaise og fritter
Dessert: Is med guf og flødeboller
Gram Slot var heldigvis imødekommende for vores menu-forslag og helt med på ideen. Menuen blev serveret “home style”, på store fade til alle rundbordene.
Forret
Til forret fik vi:
Jomfruhummer med hvide asparges og sommersalat, dertil brød og smør.
Hovedret
Til hovedret fik vi oksemørbrad med nye kartofler, fritter, 2 slags sovs: bearnaise og rødvinssauce samt sommer grønt.
Dessert
Til dessert fik vi ISHUS.
Som bestod af 3 slags is (saltkaramel, jordbær-stracitella og cookie dough), isvafler, guf og så havde jeg selv lavet to slags flødeboller. En flødebolle med kransekagebund, champagneskum og mørk chokolade, samt en med marcipanbund, vaniljeskum og gold chokolade. Derudover havde jeg også bestilt M&M’s med vores ansigter på – men mere om det i indlægget om detaljerne :).
Isen fik vi leveret fra Lillis is i Kolding – Seriøst god is! Og “ishusene” byggende min svigerfar. Der var et ishus til hvert bord.
En sjov historie om mængden af is. For hvor meget is bestiller man lige? Vi sad mellem 8-10 personer ved hvert bord. En kugle til hver, ved de borde hvor der sidder 10, var der 30 kugler is til hvert bord. Min far var så nervøs for der ikke var is nok, så vi bestilte også is til et ekstra bord – just in case. Jeg kan så fortælle jer, at så meget is er der ingen der kan spise. 3 hele kugler efter en stor bryllupsmenu og frie drikkevarer. Så isen smeltede og flød ud over bordene.
Natmad
Til natmad fik vi hotdogs. Det kunne ikke være andet. Vi overvejede at få en pølsevogn ud, men der var alligvel grænser. Og så har vi noget at glæde os til, til vores kobberbryllup.
En kommentar til “Bryllupsmenu”