Vælg selv brunch på cafe Spiret i Aalborg
I går fejrede vi Kaspers fødselsdag med cafe Spirets nye: sammensæt selv brunch koncept (læs om fødslesdagsugen her). “Vælg selv brunch” er noget af det bedste Kasper ved, og da han havde fødselsdag i tirsdags, syntes jeg det var oplagt at invitere ham på brunch. Jeg bestilte bord med det samme, da jeg så Spiret lancerede et nyt Brunch koncept.
Konceptet
Vælg selv konceptet går i alt sin enkelhed ud på, at du selv sammensætter din brunch ud fra Spirets spiseseddel. Der er mange lækre retter at vælge i mellem, det var svært at vælge. Du kan sammensætte din menu efter lyst og sult. Du får 1 ret for 50 kr., 3 retter for 100 kr. og 5 retter for 130 kr. inkl en saft. Du kan tilkøbe en eller flere ekstra retter for 30kr.
Det vi syntes om konceptet
Vi er vilde med konceptet da det er lige som buffet. Du kan vælge det du gerne vil, men uden at der går “det er buffet så jeg skal have noget for pengene” i den og overspiser. Med dette brunch koncept er alle retterne lækkert anrettet og det der er på min tallerken er mit 🙂
Det fik vi
Vi var ret sultne. Jeg valgte 5 retter + én ekstra til Kasper og Kasper valgte 7 retter. Jeg fik scramble eggs, gulerodssalat med tranebær. Vi fik begge to frugtsalat med penaut butter creme, toast med ost og skinke og vaffel lavet på banan og æg med hindbær creme. Kasper fik også spejlæg, kyllingesalat, pølser og bacon og så havde han valgt rød Sønderhaven ost som vi delte, da jeg havde valgt brødet der til. Saften var en jordbær/lime saft.
Det vi syntes om manden
Alt manden var vildt lækkert! Det så indbydende ud, det var frisk og hjemmelavet. I toasten var der brugt en lækker tørret skinke. Peanutbuttercremen var rigtig god, sammen med det friske frugt. Men det allerbedste var vaflerne lavet af banan og æg med en fantastisk hindbær creme – dem kan jeg godt anbefale dig at vælge. Nu har jeg selv lyst til at forsøge mig med bananvafler, så jeg kan servere min egen brunch i skål.
Begynder fejl
Jeg syntes at cafe’en kom rigtig godt fra start med deres nye koncept. De kæmpende dog lidt med nogle små “begynder fejl“. Spisesedlen som vi skulle vælge ud fra, var flot designet, nem og overskuelig. På spisesedlen kunne vi tilvælge forskellige varme kaffer, her kunne jeg godt bruge en iskaffe eller et helt drikkevarerkort. Af spisesedlen fremgik det ikke hvilken saft der blev serveret, men så var der lidt at snakke med tjeneren om 😉
Ventetid
Kaffen var desværre sluppet op da brunchen blev serveret. Den største begynder fejl var ventetiden, vi ventede mere end 1 time på vores brunch. Der var andre gæster i cafe’en, den var ikke overfyldt, men de ventede også længe. Det håber jeg selvfølgelige bliver bedre med rutinen. Derudover var brød med smør en “ret” på spisesedlen, som du skulle vælge hvis du ville have brød til din ost eller din hjemmelavede nutella (som jeg helt sikkert skal smage næste gang). Vi tilvalgte brød og betalte derfor 30kr for to stykker lyst og mørkt brød. Spiret ligger i Aalborg som er Nordjylland og her kan vi godt lide at få noget for vores penge. Hvis brød var inklusiv i prisen tror jeg vi nordjyder ville tænke: “wauw, vi får virkelig noget ekstra for pengene her”. En lille ide 😉 Eller bage noget mega lækkert hjemmebagt surdejsbrød, så brødet er noget ekstraordinært at vælge, eller lave menuen om, så den hedder ost med brød eller hjemmelavet nutella på brød.
Den sidste lille ting er bestikket. Vi fik en stor kniv og en stor gaffel at spise med. Det var ret svært at spise med det store bestik af de små skåle. Når bestikket er stort, kommer skålene også til at virke mindre (apropos det med Nordjylland 😉 ). Jeg ville gerne have haft noget mindre bestik så det var nemmere at skære vaflen i skålen og få gulerodssalaten op med gaflen. Jeg kunne også godt have brugt en lille ske til frugt salaten.
Konceptet er fantastisk og manden var rigtig lækker. Det var en oplevelse og gav ny inspiration. Konceptet havde skønhedsfejl på lanceringsdagen, som jeg er helt sikker på allerede er bedre i dag.
Tusind tak for lækker mad, vi kommer helt sikkert igen.