Klassisk broccolisalat i en lettere udgave
Vi kender alle sammen den klassiske broccolisalat med broccoli og bacon vendt i en lækker mayonnaise dressing, pyntet med rosiner eller tranebær og solsikkekerner. Det er en mega lækker salat, som smager fantastisk!
Broccoli er sundt, men det er næsten ærgerligt at overdynge en grøntsag med så mange kalorier fra fed,t som der er i mayonnaise og bacon. Jeg fristes til at sige, at pointen i at spise salat forsvinder.
Jeg laver oftest min broccolisalat på en dressing af skyr. Den bliver selvfølgelig ikke helt så god og lækker som med en dressing af mayonnaise – men den smager ganske okay, og så er skyr en god kilde til protein. Det samme er kalkun bacon, som indeholder under det halve af de kalorier almindelig bacon gør.
Vegansk mayo
Nu har jeg lavet den klassiske broccolisalat på vegansk mayo (som indeholder 1/10 af kalorierne af alm. mayo) med kalkun bacon – og den smager hammer godt! Den smager faktisk lige som den skal.
Broccolisalat er en rigtig lækker salat til sommerens grill buffeter, eller som tilbehør til oksekød.
Velbekomme.
Broccolisalat
Det skal du bruge:
Dressing / Vegansk mayo
- 1 pakke silke tofu 290g
- 1 tsk dijonsennep
- 2 spsk. rødvinseddike balsamico
- 1 tsk groft salt smag til
- 1-2 tsk sukrin
Broccolisalat
- 1 broccoli hovede
- 1 lille rødløg
- 1 æble
- 4 skiver kalkunbacon
- 2 spsk. rosiner
- solsikkekerner til pynt
Sådan gør du
Dressing / Vegansk mayo
- Tag forsigtigt silke tofuen ud af kartonen og skyld den.
- Blend silke tofuen med de resterende ingredienser med en stavblender til en ensartet mayonnaise/dressing – smag den til.
Broccolisalat
- Blancher broccoli hovedet, ved at overhælde det med kogende vand og lade det dryppe af.
- Rist bacon i ovnen ved 200 grader i ca. 18 minutter til det er sprødt.
- Skær broccoli hovedet i passende buketter. Skær æble og rødløg i fine tern.
- Bland broccoli, æble og rødløg i dresinngen.
- Knus bacon i salaten og vend den med rosiner.
- Pynt med solsikkekerner.
En kommentar til “Broccolisalat”