Overnight oats med ruggryn
Gå til opskriftBircher mysli
Bircher mysli er en Schweizisk kold køleskabsgrød, som blandes med yoghurt (eller andet surmælksprodukt), frugt – typisk æbler og nødder. Du kan også støde på denne Swiss-style overnight oats, hvor den har trukket natten over i juice. Jeg tillader mig at kalde opskriften “Bircher mysli”, selvom jeg gør det hele lidt anderledes. Det her er mere en mysli som jeg spiser oven på skyr, i stedet for at vende- eller røre det sammen med skyr. Hvis du bedst kan lide at røre myslien sammen med din skyr, så gør du bare det. Jeg laver den med ruggryn, fordi sådan synes jeg den er allerbedst.
Ruggryn
Ruggryn er “havregryn” lavet af rug-kornet. Ruggryn kan købes i de fleste supermarkeder og ruggryn består typisk af 80% ruggryn og 20% havregryn. Ruggryn indeholder lidt færre kalorier end alm. havregryn, da havre indeholder flere flerumættede fedtsyrer – de gode sunde fedtsyrer. Ruggryn mætter rigtig godt og så smager det super skønt i denne opskrift. Kan du ikke få ruggryn, kan havregryn også bruges.
Køleskabsgrød
Køleskabsgrød eller overnight oats er super populært især til travle morgner, hvor morgenmaden har lavet sig selv natten over i køleskabet. I bund og grund er det vel et gammelt trick, jeg husker da at mor satte havregryn i blød i vand i kasserollen på komfuret om aftenen, så var det bare at tænde for den om morgnen. Det samme gør sig vist gældende for øllebrød. Nu er grøden rykket ind i køleskabet om natten og vand er skiftet ud med mælk.
Se også opskriften på: kold grød med rabarber og hindbær
Jeg bruger denne Bircher grød som mysli og spiser den som topping på skyr. Den laves som overnights oats, der røres sammen aftenen i forvejen og sættes i køleskabet. Det smager skønt oven på skyr, sammen med æbler, blåbær, mandler og evt. rosiner.
Velbekomme
Bircher Mysli
Det skal du bruge:
- ½ dl skummetmælk
- 1 dl ruggryn
- 250 g skyr
- 1/2 æble i tern
- blåbær
- 10 g mandler
- Evt. 5g rosiner
Sådan gør du
Aftenen før
- Sæt ruggrynene i blød: lun ½ dl mælk og rør ruggrynene i den lune mælk, så alle gryn er dækket. Jeg luner mælken i mikroovnen.
- Sæt det i køleskabet natten over.
Om morgenen
- Drys rug-grøden ovenpå skyr i store chunks og server den med blåbær, æble i tern, mandler og rosiner.