fbpx
MENU

Bananpandekager

Bananpandekager – måske verdens nemmeste?

Pandekager til morgenmad er for mig indbegrebet af selvforkælelse! Pandekager leder tankerne hen imod nogle sukkerfyldte, næringsfattige banditter, men sådan behøves det ikke at være. Disse bananpandekager indeholder intet, som jeg ikke mener alligevel kunne indgå i et sundt morgenmåltid. For mig er disse pandekager så sunde, at jeg kunne spise dem hver dag – hvis jeg ville. Det eneste jeg synes der mangler, for at de ville få min betegnelse af et perfekt måltid – er grøntsager!

Grøntsager finder du til gengæld i SuperShake, læs mere her.

Morgenmadsdessert

Spis pandekagerne med skyr, frugt og friske bær, på den måde kan du faktisk holde kalorieindtaget relativt lavt i sådan en lækker stak. Eller spis dem med hjemmelavet avotella i weekenderne.

Pandekagerne smager også helt fantastiske med peanutbutter, banan og mørk chokolade til dessert, men også til en morgen hvor jeg bare har brug for noget der er ekstra lækkert.

Pandekager
Bananpandekager

Nem og simpel opskrift

Bananpandekagerne her er den mest simple udgave, jeg laver rigtig mange varianter af bananpandekager, alle med afsæt i denne opskrift. Siden jeg er begyndt med banan og andre former for proteinpandekager har jeg faktisk ikke selv lavet almindelige pandkager, da jeg synes disse pandekager sagtens kan gøre det ud for de almindelige og for den sags skyld også amerikanske brunch pandekager. Jeg oplever den største forskel i overfladen, hvor disse pandekager er mere “bagte” hvorimod tradtionelle pandekager er mere “åbne” eller “spongy” så de har nemmere ved at suge siruppen! Men hvad gør det, når vi alligevel ikke har bruge for det flydende sukkerstas? 😉

Velbekomme

Protein Bananpandekager

Find flere sunde morgenmadsopskrifter i min e-kogebog: Sund, Stærk & Glad med Annes morgenmad.

Bananpandekager

Nemme pandekager af banan
Tid: 15 minutter
Til: 1 person

Det skal du bruge:

  • 1 banan
  • 2 æg eller 1 æg og en æggehvide
  • evt. lidt vaniljepulver

Sådan gør du

  • Blend ingredienserne sammen med en stavblender – dette giver en mere luftig og ensartet dej. Eller mos ingredienserne sammen med en gaffel – dette giver en grovere dej.
  • Steg pandekagerne på en slip-let pande uden fedtstof. Jeg får ca. 8 stk. af denne portion.
  • Nyd pandekagerne lune eller tag dem med i madpakken.
Har du prøvet opskriften?Tag @anne.sondergaard på Instagram så jeg kan se med!

Pandekagerne kan også laves som vafler i et vaffeljern.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering