En sund dessert med bagte blommer
Da jeg fandt blommer den anden dag, fik jeg lyst til en lille dessert med bagte blommer. Jeg tror ikke blommer er i sæson lige nu, men da jeg så dem – øko men ikke danske – fik jeg altså lyst til blommer! Der er et eller andet over lun frugt, grød og desserter når det er mørkt, koldt og regnfuldt udenfor. Det er som om de lune desserter er ekstra hyggelige i efteråret og så luner de jo også 🙂
Bagte blommer
Når blommerne bages bliver de sødere i smagen og bløder i konsistensen og de afgiver en fantastisk sød blommesaft. Jeg vil anbefale dig at vælge nogle gode, søde, modne blommer – allerbedst, plukket fra blommetræet. De blommer jeg købte var okay, men jeg har lavet desserten før – hvor den blev bedre. Måske fordi blommerne var i højsæson.
Lakrids-skyr
Skyr rørt med lakridspulver kan i sig selv udgøre en hurtig sød lille snack eller dessert – som sagtens kan spise for at tage lækkersulten. Den kolde lakrids-skyr smager skønt til de varme bagte blommer, jeg har brugt lakridspulver fra Vestjyske Delikatesser som kan købes hos Illesliving*
Nyd den lune dessert også til hverdag
Velbekomme
[recipe-foody]
Bagte blommer med lakridsskyr
4 personer
Det skal du bruge:
- 4 blommer i halve
- 200g skyr
- 1 tsk lakridspulver (jeg brugte denne fre Vestjyske Delikatesse)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Halver blommerne og fjern stenen. Læs blommerne i et ildfast fad og bag blommerne i 20 min. Rør i mens skyr med lakridspulver og smag det til.
Når blommerne er færdig bagte serveres de varme blommer med det samme, med det kolde lakridsskyr til.
[/recipe-foody]
*modtaget i gave