Sprød julegrød med julens frugter og krydderier
Bagt julegrød er skønt som en lun morgenmad en kold decembermorgen. Den bagte julegrød tager lidt tid at lave, men den er det hele værd. Denne julegrød er fuld af julens frugter og krydderier, den er sød og svampet, som en kage. Grøden smager fantastisk med lidt skyr på toppen rørt med vanilje. Grøden kan spise til morgenmad, men også sagtens nydes til eftermiddagskaffen eller til et lunt glas gløgg.
Bagt grød kan du lave i hav af forskellige varianter, fælles for dem alle er at det føles som at spise kage til morgenmad.
Her har jeg lavet en muffin variant med gulerod: Bagt gulerodsgrød muffins
Og en klassisk variant med hindbær og æble: Bagt havregrød
Velbekomme
Bagt julegrød
Bagt julegrød er lige som at spise kage til morgenmad, her får du opskriften på en grød som er fuld af julens frugter og krydderier.
Ingredienser
- 2 mandariner
- 1 dl frosne hindbær
- 2 dl finvalset havregryn
- 2 dl grovvalset havregryn
- 1 spsk hampfrø
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- ¼ tsk nelliker
- ¼ tsk ingefær
- 2 æg
- 2 dl mælk
Topping:
- 2 spsk hasselnødder
- 1 spsk græskarkerner
- 1 æble
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Beklæd en ovnfast form med bagepapir.
- Skær mandarinerne i tern og fordel dem i bunden af formen sammen med de frosne hindbær.
- Bland de tørre ingredienser i en skål og fordel dem over frugten i det ovnfaste fad.
- Pisk æg og mælk sammen og hæld det over grynene.
- Hak nødderne og pynt med toppingen.
- Bag grøden i den varme ovn i ca. 35 min.