Min auditionret i MasterChef var: Brændt græskarpuré med karamelliseret græskar, stegte jomfruhummerhaler, dildolie, æbletern, blancheret grønkål, ristede hasselnødder, citronkaviar og frisk dild.
Læs om min vej ind i MasterChef her!
MasterChef har kaldt den: Stegte jomfruhummerhaler med græskarpuré, dild-olie, karamelliseret græskar og citronkaviar. Vi er da ikke så langt fra hinanden? Vigtigst af alt, retten har alle de råvarer som jeg allerbedst kan lide i det sunde køkken + lidt smør og fløde for at glæde dommerne :)!
Kamp med auditionretten
Jeg har på intet tidspunkt rigtig vidst om jeg egentlig ville deltage i programmet! Jeg vidste derfor heller ikke hvad jeg ville lave som min auditionret?
Deadline
Torsdag d. 15 august modtog jeg en mail om at der var en deadline for at sende sin auditionret ind til programet torsdag d. 22 august kl: 12.00. Jeg vidste ikke at jeg skulle indsende den på forhånd, jeg troede bare jeg dukkede op med en awesome ret.
Mine Bootcamp for kvinder startede op efter somerferien i samme uge, så der var nok at se til. Jeg forsøgte at tage en halv fridag tirsdag, for at lave min auditionret til torsdag, men jeg brugte hele dagen på arbejde hjemmefra foran computeren. Jeg havde absolut ingen ide om hvad jeg ville lave. Onsdag aften, efter arbejde, handlede jeg alle mine yndlingsråvarer ind: grønkål, hokkaido græskar, æbler, jomfruhummer. Jeg købte også smør og fløde, lidt friske krydderurter og citroner. Jeg stod tidligt op torsdag for at bikse en ret sammen. Jeg havde en underlig følelse af: “klarer jeg det her, får jeg lavet en ret og taget et billede inden kl: 12, så er jeg med”.
Jeg gik igang!
Jeg siger jer! Kl: 10.59 onsdag d. 22 august sender jeg det her billede afsted:
Jeg var flyvende! Jeg klarede det, jeg havde en ret – jeg var med! – følte jeg.
Telefonopkald
Inden selve auditionen ringer tilrettelæggerne og stiller spørgsmål. De kender mig efterhånden ret godt og jeg har aldrig mødt dem? Der ringer også en kok til mig. Hun spørger mig, hvordan jeg laver citronkaviar? Jeg bliver forvirret? Var hun ikke kok? Nu vil hun vide hvordan man laver citronkaviar?!?
Hun ved selvfølgelig godt hvordan man laver citronkaviar, men hun vil vide hvordan jeg gør, for måske det er noget jeg kan lave i auditionkøkkenet? Hun forklarer mig også, at jeg skal varme min olie op til 65 grader, for at den bliver mere grøn (men det havde jeg allerede selv fundet ud af). Hun hjælper mig faktisk, og overtaler mig til at lave mange flere ting i audition køkkenet, end jeg selv havde forestillet mig. At det så ikke vil lykkes mig at lave citronkaviar i auditionkøkkenet, er en anden historie. Men jeg har snydt lidt og taget ekstra med hjemme fra (i programmet har de klippet det sådan sammen, at det ser ud til at det lykkes, men det gør det ikke).
Auditionret
Min auditionret består af noget af (alt det) jeg allerbedst kan lide. Derfor har jeg kaldt den: “En himmelsk mundfuld”
Min plan var, at der skulle være 3 jomfruhummerhaler på tallerkenen, en til hver dommer, som en lille hapser. Tarmen drillede BIG TIME og jeg var så nervøs for at servere en med tarm, så jeg gik med to på tallerkenen. Heldigvis var en jomfruhummer nok, til de mindre sultne dommere.
Velbekomme
Se afsnittet her: viafree
En Himmelsk Mundfuld
Det skal du bruge:
Grøn dildolie
- 1-2 potter frisk dild
- 1 dl olie smagsneutral
Saltristede hasselnødder
- 1 dl hasselnødder
- 1 spsk salt
- 1/2 dl vand
Citronkaviar
- 1 dl citronsaft + skal fra citroner
- 2 blade husblads
- olie kold, sæt det evt. i fryseren
Brændt hokkaidopure
- 1/2 hokkaido græskar
- smør
- fløde
- salt og hvid peber
Blancheret grønkål
- 1 blad grønkål udstukket i cirkler
- 1 spsk. smør til kogevandet
Karamelliseret hokkaido græskar
- 3 hokkaido kvadrater hokkaido skåret i firkantet stave
- 1 spsk lys agavesirup
Stegt jomfruhummerhaler
- 3 jomfruhummerhaler
- 1 fed hvidløg
- olie til stegning
Æble tern + frisk dild
- 1/2 æble i fine tern
- frisk dild
Sådan gør du
Grøn dildolie – kan laves i forvejen
- Blend dild og olie sammen i en kraftig blender, som gør at olien opvarmes til 65 grader
- Sigt olien. Behold den grønne dildolie og kaser den blendede dild
Sal ristede hasselnødder – kan laves i forvejen
- Rist hasselnødder i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. og afskal dem
- Rist de afskallede hasselnødder på en tør pande til de tager lidt farve
- Opløs salt i vandet (jeg bruger kogende vand)
- Hæld saltblandingen over hasselnødderne, når vandet er fordampet er de klar
- Køl hasselnødderne og hak dem fint
Citronkaviar – kan laves i forvejen
- Pres en dl. citronsaft og riv citronskal der i. Lad det trække så det bliver så gult som muligt
- Læg husblas i blød og sæt olie på køl/frys
- Sigt citronskallen fra saften. Lun citronsaften i en gryde og smelt husblassen der i
- Lad citronsaften køle lidt, inden den dryppes ned i den kolde olie (dette skaber kaviaren)
- Skyld forsigtet kaviaren, så er den klar til servering
Brændt hokkaidopure – kan laves på forhånd og varmes
- Skræl hokkaidogræskaret og fjern kernerne. Skær hokkaidogræskaret i mindre stykker, skær nogle fine stave af græskarkødet til karamelliseret græskar
- Rist græskar stykkerne på en tør pande til de næsten er brændte
- Kog græskar stykkerne møre i vand
- Blend de møre græskar med lidt af kogevandet, smør og lidt fløde
- Smag puren til med salt og hvidpeber
Blancheret grønkål
- De udstukne grønkål dyppes i kogevand med smør. Vandet skal kun lige koge og tilsæt så meget smør, som samvittigheden tillader. Jeg brugte en stor spiseskefuld til 1/2 liter vand.
- Afdryp grønkålen
Æbletern
- Skær æblet i meget fine tern, uden skræl
Karamelliseret hokkadio græskar
- Varm en pande op og tilføj græskar i stave
- Tilføj agavesirup og karamelliser græskaret, så det stadig har bid – pas på det ikke brænder
Stegte jomfruhummerhaler
- Fjern hovedet og rens jomfruhummerhalerne for tarmen. Sæt et spyd i halerne for at de ikke krøller sammen
- Varm olien op på en pande, tilføj hvidløg med skal (knus hvidløget)
- Steg jomfruhummerhalerne ca. 1 minut på begge sider og kryder dem med salt og peber
Anretning
- Læg først en klat pure på tallerkenen og tryk et mønster der i, med bagsiden af en ren gryde
- Placer de karamelliseret hokkaido græskar i puren
- Læg en jomfruhummerhale på hver karamelliseret hokkadio græskar
- Sæt et blancheret grønkåls blad ved hver græskar med jomfruhummerhale
- Drys med hakkede saltristede hasselnødder
- Drys med æbletern
- Dekorer puren med den grønne dildolie
- Pynt med citronkaviar og frisk dild